Kurân ve Hayat İnsan niçin namaz kılmalı? Kurân ve Hayat
top of page

İnsan niçin namaz kılmalı?

İnsan niçin namaz kılmalı?


“Şüphesiz ben Allah’ım; benden başka İlah yoktur. Bana kulluk et, benim zikrim için namaz kıl! (Ta-Ha suresi 14)


Ayetten anlaşıldığına göre zikir için namaz kılmamız gerekiyor. Bu ayeti ters den okursanız, namaz kılmayan adamlar Allah’a kulluk etmemiş, Allah’ı zikretmemiş oluyor.

Zikir, bir şeyi bağlantıları ile birlikte düşünerek öğrenmeye marifet, o marifeti koruyup kullanıma hazır tutmaya veya dil ile söylemeye de Zikir denir. (Ragıp el-isfahani müfredat)

Kurân’ı Kerim’in bir adı da zikirdir. Biz namazda okuduğumuz Kurân’ı Kerim’i zikre dönüştürebilirsek, işte o anda Allah’ın razı olduğu bir namazı kılmış olacağız.


Namazın zikir olması, okuduğumuz sure ve duaların bilmekle ilgilidir. Çünkü bağlantı kuracağız.


“Kitaptan sana vahyedileni oku, namazı dosdoğru kıl! Çünkü namaz, insanı hayâsizlıklardan ve kötülüklerden alıkoyar. Allah’ı Zikretmek en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı biliyor. (Ankebut suresi 45)

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Allah kuluna lanet eder mi?

HUD SURESİ 18 Vemen azlemu mimmeni-fterâ ‘ala(A)llâhi keżibâ(en)(c) ulâ-ike yu’radûne ‘alâ rabbihim veyekûlu-l-eşhâdu hâulâ-i-lleżîne keżebû ‘alâ rabbihim(c) elâ la’netu(A)llâhi ‘alâ-zzâlimîn(e) YANLI

Namazı Kazaya bırakmak

Ecelin kaza edilmesi, mühlet tanınmadan insanların anında öldürülmeleridir. Kaza da budur. Namazı kazaya bırakmak, namazı vaktinde kılmaktır. Kazayı Kurân’ı Kerim bir erteleme olarak anlatmaz. O anınd

bottom of page
Kurân ve Hayat